Kossuth Lajos
Zweisprachiges Gymnasium
Kossuth Lajos
Gimnázium
Minden letűnő nemzedék egy lépcsőfok,
melyről az utána következő magasabbra emelkedik.
Kossuth Lajos
Eseménynaptár
2018. január
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31Iskolai háziversenyAz iskola focipályájaKossuth Lajos Gimnázium szalagavatóKossuth Lajos Gimnázium 2014Kossuth Lajos Gimnázium ünnepélyIskola évnyitóKossuth Lajos Gimnázium 2014 2

Ajánló

www.youtube.com/v/TT3DeyxsLiQ
 

Képes történelem

KLG történet
 

Cserekapcsolatok

bg-altena.de/www.schickhardt.net/www.gymnasium-achim.de/
 

Geographie bei uns

geo.klgbp.hugeo.klgbp.hu
 

Főoldal | Archívum

Kossuth-napok - információ

Kedves Diákok!

A Kossuth-napok péntekjének teljes programját és a tanárfelelősöket a honlapon közzétett információk alapján az aulában és környékén kifüggesztett plakátokon megtekinthetitek. Ne feledjétek, mindenkinek 2 programon kell részt vennie! Éljetek a lehetőséggel, s érdeklődve figyeljétek meghívott vendégeinket!
Úgy gondoljuk, tartalmas és színvonalas program vár mindenkire.

Az ünnepély 9 órakor kezdődik a tornateremben. A 9.Ny osztály előadását láthatjátok. Felkészítő tanár: Horváthné Bujdos Margit osztályfőnök.

A szombati nap programja:
8.30-tól           sportversenyek, ügyességi játékok az osztálycsapatok számára

                       komplex műveltségi vetélkedő osztálycsapatok számára

kb. 11.30        Évközi versenyek, kossuth-napi vetélkedők eredményhirdetése, díjkiosztás

Utána koncertek az épületben. Jó szórakozást mindenkinek!

Hajdu Zsolt 2017.03.09
 

Ideiglenes felvételi jegyzék - 2017.

Kérjük, hogy a kódok megtekintése előtt (és utána is) figyelmesen olvassák el az

itt található

magyarázó szöveget!

Kedves Látogatók! A 011-es, 012-es és 022-es kódokon hajtottunk végre korrekciót. A hiba oka az volt, hogy a szóbelik alkalmával felvett új kódok nem mindegyike került a listán rögzítésre. Kérjük, a korábban (2017.03.10., 10 óra előtt) letöltött listákat töröljék!

001-es kód         magyar-német két tannyelvű osztály 1+4 év   felvehető: 32 fő

0011-es kód       angol nyelvű emelt szintű osztály (haladó szint)   felvehető: 19 fő

0012-es kód       német nyelvű emelt szintű osztály (haladó szint)   felvehető: 11 fő

0021-es kód       nyelvi előkészítős osztály (angol, kezdő szint) 1+4 év felvehető:19 fő

0022-es kód       nyelvi előkészítős osztály (spanyol,kezdő szint) 1+4 év felvehető:14 fő

2017. március 10.

2017.03.09
 

E-napló

Tisztelt Szülők!

Az e-napló múlt hétvégi központi frissítése következtében előfordulhat, hogy egyes számítógépekről nem lehet bejelentkezni az ellenőrzőbe. Ebben az esetben a megoldás az, hogy a böngészőben törölni kell a gyorsítótárat. Ehhez ITT található útmutató.

Az esetleges kellemetlenségekért elnézésüket kérjük.

2017.03.09
 

Felvételi kisokos - 2017.

Kedves Felvételizők! Tisztelt Szülők!

A beérkező telefonhívások miatt összeállítottunk egy rövid "Kérdezz! - Felelek."-et. Tesszük ezt azért is, mert félő, hogy néhányan elronthatják gyermekük esélyeit, tudniilik nem értik a sorrendmódosítás valódi tartalmát vagy épp szükségtelenségét.
Bizunk benne, hogy segítségükre lehetünk.

1./ Ha a Kossuthot jelöltem meg 1. helyen és nem jutok be, elveszthetjük-e a másik iskolában biztos befutó helyünket?

A válasz:
Semmiképp sem.
A rendszer automatikusan továbblép a következő kódra, és ott a tanuló ugyanolyan eséllyel versenyez. A másik iskola helyei − a tévhittel ellentétben − közben nem telnek be!!!

2./ Biztosabbá tehetem-e gyermekem felvételét, ha első helyre sorolom az Önök kódját? A gyermekem keretszámon kívül van. (Felvehető 33 fő, de csak a 68. helyen van.)

A válasz:
a)  Az iskolánkba való bejutást – a többi iskolával szemben – igen. A számítógépes rendszer mindig az Önök által megjelölt sorrend szerint dönt.(Mivel a Kossuth az 1. helyre került, először azt nézi a rendszer, visszaléptek-e annyian, hogy bekerüljön pl. a 01-es kódon a 33 felvehető közé.)

b) Az osztályba való bejutást nem, hisz ettől nem lesz több pontja a gyermekének.


3./ Elveszítem-e a másik iskolában a helyemet, ha ott bejutó helyen van a gyermek? Ott azt tanácsolták, tegyem az 1. helyre a kódjukat, és biztosan bejut majd a gyermekem. Módosítsak?

A válasz:
Ne módosítson! Csak akkor, ha a másik iskolát már jobban szeretné!
A másik iskola érdeke az, hogy a gyermek náluk az 1. helyen szerepeljen, mert ott elegendő a pontja a bejutáshoz.
S mivel valóban bejut, a számítógépes rendszer a további iskolákat/kódokat nem is keresi már, hisz a gyermek az 1. helyen megjelölt kódján bejuthat. Így a többi iskola (bár lehet, hogy ott is bejuthatott volna) – elveszik.


4./ A fiam 38., az osztálytársa 45. egy másik iskolában”. Ők módosítanak, s az 1. helyre teszik ezt az iskolát. Mi nem szeretnénk ezt. Megelőzheti-e azzal, hogy az 1. helyre tette?

A válasz:
Semmiképp.
Tételezzük fel, hogy fiának nem sikerülnek a másik iskolát megelőző kódok! Akkor már mindketten a „másik iskola” kódjain versenyeznek. Ön nyilván azonnal panaszt tenne a másik iskolára, hogy egy kevesebb pontszámmal rendelkező tanulót előbbre rangsorolnának.

Hajdu Zsolt 2017.03.08
 

Pályázat intézményvezetői beosztásra

Az emberi erőforrások minisztere a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. • alapján pályázatot hirdet Budapest XX. Kerületi Kossuth Lajos Gimnázium intézményvezető (magasabb vezető) beosztás ellátására.
A pályázati feltételek megtekinthetők az alábbi linken:
https://kozigallas.gov.hu/pages/jobviewer.aspx?ID=rjma2qgmd8

2017.03.03
 

Pesterzsébeti Emlékműsor

2017. február 24-én Pesterzsébet Önkormányzata megemlékezést tartott a Rátkay-Átlók Galériában a KOMMUNIZMUS ÁLDOZATAINAK EMLÉKNAPJA alkalmából. A rendezvényen fellépet Bubik Réka, iskolánk 9. Ny osztályának tanulója is. Réka, Lencsés Zoltán: Egy újabb mondat a zsarnokságról című versét adta elő.

KÉP

2017.03.03
 

Egy kis földrajz - nemzetközi projekt

Dánia-Magyarország        Németország és Ghána
Október végén indult egy közös projekt a dán Middelfart Gimnázium német nyelvet tanulók egy csoportja valamint gimnáziumunk 10. és 11. német két tannyelvű osztályaiból 11 fővel. A projekt céljai közé tartozik a tanult nyelv segítségével Németország tartományainak megismerése, Dánia és Magyarország összehasonlítása megadott szempontok szerint. A gyűjtött adatokat a diákok egy közös honlapra töltik fel. A héten meglepetésben volt részünk. Partnereink egy úgynevezett „globális” osztályba járnak és programjukhoz tartozóan nyolc napot töltöttek Ghánában. Útjukról nekünk készített prezentációjukat skype segítségével követhettük nyomon. A projekt jövő héten zárul a résztvevők skype-konferenciájával.
RK

2017.03.01
 

Szóbeli felvételi vizsgák - 2017

Kedves Felvételizők! Tisztelt Szülők!

A lenti linkekre kattintva - 2017. február 28-án, 10 óra után - láthatóvá válnak azok a listák, amelyekből kiderül, kik kerültek be a szóbeli vizsgára és kik  - sajnos - nem. A jelentkező pontszáma - a Felvételi tájékoztatóban megjelöltek szerint - a központi felvételin elért pontszám kétszereséből és a hozott pontszámból tevődik össze. (Maximum 230 pont)

A szóbelire bejutott tanulók (oktatási azonosítójukkal vagy jeligéjükkel szerepelnek) láthatják e táblázatban, hogy melyik napon hány órára kell megjelenniük

a vizsgák 2017.03.02-tól (csütörtöktől) 2017.03.08-áig (szerdáig) tartanak.

(Az időpont előtti betű a nap rövidítését jelenti. Szombaton nincs felvételi.)

A szóbelire be nem került tanulóknak - jelen pillanatban - már nincs esélyük bejutni osztályainkba.

A szóbelire bekerült, 011-es és 012-es kódra jelentkezők esetében legalább 25 pont (50%) elérésére volt szükség a nyelvi besorolón, hogy figyelembe tudjuk venni őket az adott kódokon!

Szóbelire bekerültek - 2017.

Szóbelire nem kerültek be - 2017.

A szóbeli vizsgák lezárultával fejeződik be a felvételi iskolánkban. Értelemszerűen eddig az időpontig (tehát a kódonkénti listák összeállításáig) van lehetőség új kódot/kódokat felvenni. Erre lehetőséget adunk már a szóbeli vizsgák alkalmával, de az iskolatitkárral egyeztetve 2017.03.08-án (szerda) 15 óráig is meg lehet még tenni.

Az ideiglenes felvételi listákat - amint azt ígértük - 2017. március 10-én hozzuk nyilvánosságra.

2017.02.26
 

Szóbeli felvételi - oktatási azonosítók

Kedves Felvételizők! Tisztelt Szülők!

Rövidesen felkerül honlapunkra a szóbeli vizsgák beosztása. Ezzel kapcsolatban most a legfontosabb információ, hogy készítsék elő a tanuló oktatási azonosító számát (11 jegyű szám).
Erre azért van szükség, mert a hatályos jogszabályok szerint nem tehetjük névvel közzé az eredményeket, így csak ez alapján a szám alapján tudják majd megkeresni a kijelölt időpontot. Az azonosító számokat növekvő sorrendben közüljük majd. A jeligét megadott tanulók, természetesen, a jeligével fognak szerepelni a listán.

A Jentkezési lapon Önök aláírásukkal is tudomásul vették az ott szereplő mondatot:

"Tudomásul veszem, hogy amennyiben nem adok meg jeligét, úgy a felvételi vizsgákon elért eredményeimet és az iskolai rangsorban elfoglalt helyemet a középfokú iskola az oktatási azonosító számom feltüntetésével hozza nyilvánosságra."

További részletekről a Felvételi menüpont Fontos tudnivalók alpontjában olvashatnak.

Hajdu Zsolt 2017.02.23
 

Matematika háziverseny - 2017

2017. február 20-án rendeztük a matematika háziversenyt. Közel 100 tanuló (26 csapatban) vett részt rajta. A diákok nagyon lelkesek voltak! Bizonyságul errre néhány kép.

KÉPEK

2017.02.21
 

Bejelentkezés

 

e-Napló

e-Napló tanároknake-Napló szülőknek
 

Alapítványi támogatás

Sacculus Ludovici Alapítvány
 
Rendelkezés az adó 1 %-áról alapítványunk javára

 

Adószám:
19672689-1-43
 
Bankszámlaszám:
11720001-20112024-00000000

 

Fővárosi Oktatási Portál

 

Közösségi szolgálat

 

Partner der Zukunft

 
Copyright © 2013 - Kossuth Lajos Kétnyelvü Gimnázium